μνήμες aka memories | editorial

Όλοι μας έχουμε δει από κοντά τη "μηχανή". Λίγοι έχουμε συνειδητοποιήσει τη χρησιμότητά της. Η τέλεια και συνεχής λειτουργία της έχει σαν κυριότερο καύσιμο την αυταπάρνηση. Στις μέρες μας δεν υπάρχουν πολλά τέτοια πρατήρια για τροφοδοσία.
Η συγκεκριμένη μηχανή ξυπνούσε κάθε πρωΐ, μερικές φορές και αργίες, πατούσε το διακόπτη της ON/OFF και ξεκινούσε τη μέρα της, έχοντας καταγεγραμμένο στο σκληρό της δίσκο το ωράριο αγοράς καταστημάτων. Κάθε πρωΐ άνοιγε τα στόρια με τους βραχίονές της, συμμάζευε τα ράφια κι έτρεχε να τακτοποιήσει τα εμπορεύματα και τα τιμολόγια. Όλες οι υπόλοιπες μηχανές των γύρω καταστημάτων εκτιμούσαν ιδιαίτερα τη τη συγκεκριμένη μηχανή και απορούσαν πως δεν εξαντλούνται ποτέ οι συσσωρευτές της.
Κατά το βράδυ βέβαια τα λαμπάκια με την ένδειξη PEAK άρχιζαν να κοκκινίζουν. Τότε μόνο η μηχανή έβγαινε από την πρίζα και ξεκούραζε τα κυκλώματά της.
Πέρασαν κάμποσα χρόνια έτσι, μέχρι που μια μέρα, εντελώς απροειδοποίητα, βραχυκύκλωσε. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην αντιπροσωπεία όπου οι τεχνικοί διαπίστωσαν βλάβη. Για πολύ καιρό δεν είχε γίνει service. Οι ενδείξεις έφτασαν στο μηδέν. Ο ιμάντας χαλάρωσε και τα φίλτρα μπούκωσαν.
Με ιδιαίτερη φροντίδα οι τεχνικοί έκαναν μια επισταμένη επισκευή και συνέστησαν σαφώς λιγότερες ώρες λειτουργίας, με συστηματική συντήρηση.
Αυτή η ιστορία έχει τέλος καλό κι όλα καλά. Θα μπορούσε όμως και να μην έχει. Θα μπορούσε αυτή η μηχανή να μπει στη διαδικασία απόσυρσης. Το νου σας λοιπόν, ώστε οι μηχανές που συγκροτούν το νοικοκυριό σας να δουλεύουν σε χαλαρούς ρυθμούς και να συντηρούνται σωστά.
Να προλάβετε στο κάτω - κάτω να εξοφλήσετε τα γραμμάτια αγοράς...

editorial από το funzine in Rock Απρίλης του '99 # 78

2 σχόλια [ποστ γιουαρ]:

Anonymous said...

Ήρεμα και χαλαρά λοιπόν σε συντονισμένες στροφές, για τον εαυτό μας και για όσους ο καθένας επιθυμεί.
Αυτό σου εύχομαι για το Πάσχα και να είσαι πάντα έτσι ζωντανός.
Kouklara

Anonymous said...

I want to be a machine - Ultravox
Αυτό μου θύμισε.
Κι όμως στο κείμενο πιστεύω πως η αναφορά είναι στον άνθρωπο κι όχι στην μηχανή όπου τείνει πια να καταλήξει ο άνθρωπος

Βλαστοκύτταρο